06 22 33 66 34 /// 06 18 9999 18 info@harmhoek.nl

Algemene voorwaarden Harm Hoek

 • Bij het nemen van praktijk- en/of theorielessen, alvast voor de lessen het gezondheidsverklaringsformulier op deze site geheel invullen en op die van het CBR

Dit zodat we niet voor gezondheidsproblemen en/of andere verrassingen komen te staan, die nodig zijn om aan het praktijkexamen/ tussentijdse toets te mogen deelnemen. Heb je één of meerdere vragen met JA moeten beantwoordenlaat het ons dan diezelfde dag nog per mail weten op ons e-mail adres: info@harmhoek.nl .

Ben je in het bezit van een rijbewijs C en/of D laat dit ons dan direct, bij aanvang van je 1ste les, weten. Voor iedere nieuwe verlenging van het rijbewijs C en/of -D, moet je opnieuw een medische keuring ondergaan. Hiervoor is de groene gezondheidsverklaringkaart vereist, die te verkrijgen is bij onze rijschool.

 • Indien gewenst sturen wij jouw wekelijks een overzicht van de door jou afgenomen rijlessen (en rijlessen die binnen 24 uur van jouw kant gecanceld zijn), eventuele theorie-examen(s) / tussentijdse toets / praktijkexamen(s) en de door jou gedane betalingen, mits jouw juiste email adres bij ons bekend is. Vul daarom ook je gezondheidsverklaringsformulier op deze site geheel in (en uiteraard op die van het CBR). Zodra jouw gegevens veranderd zijn, is het belangrijk om ons dat direct per mail info@harmhoek.nl te laten weten, zodat alles update blijft en wij jou kunnen blijven voorzien van de juiste informatie. Mocht iemand anders de betalingsverplichting voor jou doen, dan is het raadzaam om hem/haar het lesoverzicht wekelijks te laten zien, zodat misverstanden kunnen worden voorkomen. Ook is het belangrijk dat diegene de algemene voorwaarden kent waarmee jij akkoord gaat of akkoord gegaan bent.
 • Theorielessen zijn bij onze rijschool op de woensdagavond van 20.15 uur tot 21.15 uur voor onze leerlingen gratis te volgen (buiten de vakanties om), mits je bij ons rijlessen neemt. De leerboeken en/of cd-rom’s kunnen geleend worden tegen een borgbedrag van 20,- euro per boek/ cd-rom. Zodra de boeken en/of cd-rom’s, door de desbetreffende persoon weer in goede staat en volledig bij ons zijn ingeleverd, ontvangt diegene de gedane betaalde borg terug.
 • Indien je kiest voor een individueel theorie-examen, zijn de kosten hiervoor € 120,-. Deze individuele theorie-examens zitten niet in de pakketten, wel één keer een  “klassikale” theorie examen.
 • Als er gekozen wordt voor een rijlespakket, dan dient het volledige bedrag van het pakket binnen 5 dagen na de eerste rijles in zijn geheel te zijn betaald op ons rekeningnummer NL66INGB0008205808 ten name van rijschool Harm Hoek, Siriusstraat 2, 7622 VZ te Borne. Tenzij anders schriftelijk overeengekomen.
 • Spoedcursussen dienen voor de eerste rijles volledig betaald te zijn, omdat hiervoor rijlessen, een tussentijdse toets en examens van te voren afgesproken worden.

Aanbiedingen of acties die ook gelden voor het rijlespakket, gelden niet voor spoedcursussen, hiervoor staat het normale rijlespakkettarief.

 • Het bromfietsrijlespakket dient uiterlijk voor de derde theorieles te zijn voldaan op ons rekeningnummer NL66INGB0008205808 ten name van rijschool Harm Hoek, Siriusstraat 2, 7622 VZ te Borne.
 • Losse lessen dienen tijdens de rijles betaald te worden. Met dien verstande dat voor het praktijkexamen alles contant per bank of per giro betaald dient te zijn op ons rekeningnummer NL66INGB0008205808 ten name van Rijschool Harm Hoek, Siriusstraat 2, 7622 VZ te Borne, om het recht op het examen ook te mogen behouden.
 • Wij raden het aan om de rijlessen ruim van tevoren te plannen en te blijven plannen, zodat je continu kunt blijven lessen!
 • Rijlessen die binnen 24 uur worden afgezegd, worden als een normale les berekend. Dit geldt eveneens voor het niet verschijnen op het afgesproken tijdstip en/of plaats en/of niet het juist doorgeven daarvan.
 • Wij kunnen in overleg met jou een datum en tijdstip voor een examen of tussentijdse toets uitzoeken, met de mogelijkheden die CBR ons nog bied. Als je examen wilt doen, dien je dit bij ons aan te vragen per mail of Whatsapp. Heb je een her-examen, vermeld dit dan ook duidelijk in deze mail of Whatsapp, want hiervoor moeten wij aparte blokken reserveren. Hebben we een datum uitgezocht dan willen we dit per mail van jou bevestigd zien, zodat we je meteen de uitnodiging kunnen toesturen. Uiteraard heb je dit examen of deze tussentijdse toets dan al betaald en is de bevestiging per mail of Whatsapp bindend. Kan het examen of de tussentijdse toets van jouw kant dan op welke wijze dan ook niet doorgaan, dan vind er geen restitutie plaats. Bijtijds aan ons doorgeven wanneer je de tussentijdse toets en/ of praktijkexamen kunt doen, is voor ons wel heel belangrijk. Omdat wij dan bijtijds in het computerscherm bij het CBR kunnen zien welke data en tijdstippen beschikbaar zijn.
 • Op de CBR-tarieven wordt geen BTW berekend, op de rest wordt wel BTW berekend, namelijk 21%.
 • Tijdens alle rijlessen dien je een onbeschadigd geldig (NIET VERLOPEN) legitimatiebewijs bij je te hebben. Ook mag het rijden je niet ontzegt zijn en mag je niet onder invloed zijn van alcohol, drugs, medicijnen e.d.
 • We zullen pas een theorie-examen, tussentijdse toets of praktijkexamen voor jou aanvragen indien het bedrag dat daar voor staat op ons rekeningnummer NL66INGB0008205808 ten name van Rijschool Harm Hoek, Siriusstraat 2, 7622 VZ te Borne staat.
 • Twee weken voor het praktijk-examen dienen alle lessen (en geplande lessen), de theorie-examen(s), de tussentijdse toets en het praktijk-examen zelf te zijn betaald op ons rekeningnummer NL66INGB0008205808 ten name van Rijschool Harm Hoek, Siriusstraat 2, 7622 VZ te Borne. Zo niet, dan behouden wij ons het recht om het dit examen aan iemand anders te geven. Uiteraard hoef je dit praktijk-examen dan niet te betalen, maar wel hetgeen wat je gehad hebt (de rijlessen, tussentijdse toets en theorie examen(s).
 • Bij een tussentijdse toets dien je bij je te hebben: een onbeschadigd geldig (NIET VERLOPEN) legitimatiebewijs, een NIET VERLOPEN geldig theorie uitslagformulier voor de desbetreffende categorie, het motorvoertuigstencil (te downloaden op deze site), het door jouw volledig ingevulde zelfreflectieformulier, ingevuld op datum en tijdstip waarop je de tussentijdse toets gaat afleggen en uiteraard de uitnodiging van het CBR die je van ons bij de bevestigingsmail voor je tussentijdse toets als bijlage meeverzonden krijgt.
 • Tijdens de afname van jouw tussentijdse toets bij het CBR, moet de desbetreffende instructeur mee (regels van het CBR). Tijdens het praktijkexamen beslis JIJ of je alleen met de examinator examen wilt doen of met de instructeur erbij. Echter als er iemand van het CBR mee moet (om welke redenen dan ook), kunnen wij als rijschool hier niets aan doen. Achteraf kan hierover niet gediscussieerd worden.
 • Bij het praktijkexamen dien je bij je te hebben: een onbeschadigd geldig (NIET VERLOPEN) legitimatiebewijs, een NIET VERLOPEN geldig theorie uitslagformulier voor de desbetreffende categorie, het eventuele adviesformulier van de tussentijdse toets, het motorvoetuigstencil (te downloaden op deze site), het door jouw zelf volledig ingevulde zelfreflectieformulier, ingevuld op datum en tijdstip waarop je het praktijkexamen gaat afleggen en uiteraard de uitnodiging van het CBR die je van ons bij de bevestigingsmail voor je praktijkexamen als bijlage meeverzonden krijgt
 • Mocht je voor of na jouw tussentijdse toets en/of praktijkexamen ervoor kiezen nog een rijles te hebben, wordt deze uiteraard ook in het lesoverzicht berekend.
 • Voor de autorijles kun je thuis opgehaald en weer afgezet worden. Mochten we je op een ander adres op moeten halen, bel ons dan (niet mailen!!) een uur van tevoren op Harm zijn 06 nummer 06-22336634 en/of 06-189999918. En als Harm dan niet te bereiken is, stuur hem dan een Whatsapp bericht. Uiteraard dient het adres dan al bij Harm bekend te zijn.
 • Het schriftje waarin Harm je vorderingen bijhoudt en het SD-kaartje dien je elke les bij je te hebben en de laatste les voor je examen bij hem in te leveren. Als je zelf je afspraken in je schriftje gezet hebt en deze komen niet overeen met de agenda van Harm zal deze rijles in rekening worden gebracht, dit geldt ook voor telefonische afspraken. Laat het hem daarom zelf in het schriftje zetten.
 • De duo-lessen van het motorrijlespakket worden, zoals het al aangeeft, aan twee leerlingen tegelijk gegeven. Mocht je alleen rijles willen, dan is dit mogelijk, maar dan worden voor één uur alleen les, 2 lessen van het motorrijlespakket berekend, wat gelijk staat aan een rijles uurtarief motor.
 • Rijlessen die van het rijlespakket auto overblijven kunnen (tot 3 jaar nadat je geslaagd bent) zonder bijbetaling door dezelfde persoon gebruikt worden voor motorrijlessen.
  Ook kunnen overgebleven rijlessen zonder bijbetaling van het rijlespakket gebruikt worden door een broer(tje) of zus(je) voor de autorijles, mits ze bij ons ook de andere autorijlessen nemen. De lessen zullen dan voor het praktijkexamen in mindering worden gebracht. Deze lessen, tussentijdse toets en praktijkexamen zullen echter nooit in financiële zin terugbetaald worden.

Bekijk hier de algemene voorwaarden van het CBR

Klik hier voor de examenvoorwaarden van het CBR