06 22 33 66 34 /// 06 18 9999 18 info@harmhoek.nl

Tussentijdse toets

Bij je opleiding voor het praktijkexamen kun je je vorderingen testen doormiddel van een tussentijdse toets. Dit is een rijtest die precies hetzelfde verloopt als een echt praktijkexamen. Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe het met je rijvaardigheid is gesteld en zal aan het eind van de rit alle onderdelen met je doornemen. Hij/zij zal dan advies geven over wat goed is gegaan en wat juist beter kan en/of moet.

In 2toDrive mogen jongeren vanaf 16,5 jaar praktijkles volgen, met 16,5 jaar tussentijdse toets afleggen en met 17 jaar het praktijkexamen doen.

Vrijstelling

Als je bij de tussentijdse toets twee van de bijzondere verrichtingen goed hebt uitgevoerd, dan hoef je het onderdeel bijzondere verrichtingen niet meer op het eerstvolgende praktijkexamen te doen. Door die vrijstelling kan er meer aandacht besteed worden aan het verkeersinzicht. Zou je op het examen iets niet goed doen wat bij de tussentijdse toets wel goed ging, dan kan men toch beslissen om je te laten slagen. Uiteraard telt dit niet mee bij een ingreep.

Ruim voor het aanvragen van een tussentijdse toets is het belangrijk dat je ons machtigt bij het CBR om jou aan een tussentijdse toets te kunnen zetten en dat je je gezondheidsverklaring op onze site en die van het CBR invult (als je dit nog niet gedaan hebt).

De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd.

Wennen

De tussentijdse toets is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het praktijkexamen en zorgt ervoor dat je tijdens het echte examen minder gespannen en nerveus bent. Dit zal je slagingskans aanzienlijk verhogen.

De tussentijdse toets is een aanrader!